Raviraitti 45, 20380 TURKU
02 255 0001
Ma, ke ja to: 8-20. Ti ja pe: 8-16

Kilpahevosen terveystarkastus kisakauden jälkeen

Takana on toivottavasti menestyksekäs kilpailukausi, jonka jälkeen talven aikana sekä ratsastajalla että hevosella on aikaa ladata akkuja ja treenata tulevaa kautta ajatellen. Kilpailukauden jälkeen kohti talvea mentäessä on hyvä kiinnittää erityistä huomiota hevosen vointiin ja kuntoon.

Kilpahevoselle on hyvä tehdä perushuolto ja tarkastus, jotta kilpailukauden jälkeen tulee tarkastettua että hevonen on kunnossa ja toisaalta jos jotain poikkeavaa havaitaan, ehditään ajoissa puuttua tilanteeseen ja hevosta on aikaa kuntouttaa ennen seuraavaa kautta.
Tavoitteena on että uuden kilpailukauden aloittaa pirteä ja hyväkuntoinen hevonen, joka tekee töitä mielellään.

Perusterveydenhuollon (rokotus, raspaus) lisäksi hevonen on hyvä tarkastaa liikkeessä ja taivuttaa raajat läpi mahdollisten arkuuksien tai taivutusreaktioiden varalta. Hevosen lihaksisto ja esimerkiksi selkärangan ja lantion alue käydään läpi ja hevoselle voidaan tarvittaessa antaa esimerkiksi hierontaa tai kiropraktista hoitoa jos esimerkiksi jäykkyyttä tai muuta poikkeavaa ilmenee. Verinäytteistä tarkastetaan hevosen terveydentilasta kertovat veriarvot.

Hevosella on hyvä olla olemassa terveenä otetut verinäytetulokset, joihin veriarvoja voidaan verrata sairastumisen yhteydessä tai jos hevosessa havaitaan jotain muutosta esimerkiksi suorituskyvyssä.

cross