Raviraitti 45, 20380 TURKU
02 255 0001
Ma, ke ja to: 8-20. Ti ja pe: 8-16

Yritysesittely 

Anivet asiakaslupaus on olla mukana ylläpitämässä hevosten terveyttä niin perusterveydenhuollon kautta kuin sairauden hoitopalveluiden avulla. Olemme mukana hevosenomistajien arjessa tukemassa ja opastamassa heitä askarruttavissa kysymyksissä.

Tarjoamme hevosen omistajille välineet ja tietoa hevosten perusterveydenhuollosta ja muista kiinnostavista aiheista joiden avulla voidaan havaita poikkeavuuksia hevosissa aikaisemmin.

Klinikan laitteiston parantamisella sekä henkilökunnan kouluttautumisella vastaamme jatkossakin uusiin haasteisiin ja seuraamme lääketieteellistä kehittymistä, jotta voimme edelleen palvella hevosasiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Klinikan tilojen kehittäminen ja ylläpito tähtää siihen, että tutkimusolosuhteet olisivat mahdollisimman hyvät potilaille ja niiden omistajille kuin myös klinikan henkilökunnalle.

Yhteistyöllä hevososaajien kesken saamme aikaiseksi parhaita tuloksia, jonka vuoksi teemme fysioterapeuttien ja kengittäjien kanssa yhteistyötä ja olemme olleet ja olemme jatkossakin kiinnostuneita olemaan mukana hevosen terveyttä edistävistä koulutuksissa ja tapahtumissa.

Tervetuloa, hevosesi hyvinvointi on meille tärkeää.

Historiikkia

Eläinklinikka Anivet perustettiin 1982 Eläinlääkäreiden Jyri Koposen ja Eva Einola-Koposen toimesta. Varsinais-Suomen ensimmäinen hevosklinikka avasi ovensa  Meri-Teijoon. Seuraavien vuosien varrella mukaan yritykseen rinnalle tuli myös pieneläinklinikka Koira-Kissaklinikka Oy, jota Eva siirtyi vetämään, hevosklinikasta tuli näin Jyrin vetämä.
Hevosklinikka muutti Raadelman kartanon ylätallin tiloihin vuonna 1986, jotta klinikan palvelut olisi paremmin ison tien varressa, lähempänä isoa kaupunkia ja helppokulkuisessa paikassa. Raadelman vuosien aikana kehitystä tapahtui isoin harppauksin. Laitehankinnat olivat isoja, perheen auto vaihdettiin milloin mihinkin ja monien viikonloppupäivystysten avulla pystyttiin tekemään opintomatkoja esim USA;han Minnesotan yliopistoon, jossa Jyrin päivät vierähtivät hevososastolla ja Eva perehtyi pieneläinortopediaan. Päivät olivat pitkiä ja erittäin antoisia.
Eläinklinikka Anivet fuusioitiin perheen pieneläinklinikan kanssa 1995 Koira-kissaklinikka Oy:ksi, jotta yritykset voisi toimia yhdessä eläinten hyvinvoinnin eteen. Yritysten toimipisteet ovat erillisiä, mutta tulevaisuuden suunnitelmiin on hahmoteltu klinikoiden yhdistämistä, nk. eläinhoitokeskukseksi, jossa kaikki eläimet kokoon katsomatta saisivat tarvitsevansa hoidon.

Vuonna 1996 Anivet muutti Metsämäen raviradan kupeeseen omiin tiloihin, jossa on mahdollisuudet niin ratsujen kuin ravureiden kokonaisvaltaisiin tutkimuksiin etenkin tuki ja liikuntaelinsairauksissa oli klinikan oman maneesin, sekä juoksutustilojen sekä raviradan läheisyyden takia parempaa.

Vuonna 2007 saatiin klinikalle kauan odotettu digitaalinen röntgenkuvantamislaitteisto. Tämä nopeutti ja helpotti merkittävästi röntgenkuvien ottamista. Samalla röntgenkuvien laatu parani entisestään.

Omissa tiloissa on pystytty toimitiloja, parkkipaikkaa ja tutkimustiloja laajentamaan tarpeen mukaan, jolloin 2009 poliklinikkatiloja laajennettiin klinikan talliosaston puolelle jotta klinikalla olisi hyvät olosuhteet useammalle eläinlääkärille ottaa vastaan potilaita.

Surun hetki koitti 2010 Marraskuussa kun klinikan perustaja Jyri Koponen, rakas perheenjäsen sekä pidetty kolleega menehtyi äkillisesti kotonaan sairaskohtaukseen. Tietoisina kumminkin siitä että klinikan toiminnan kehittäminen ja visiot oli aina tehty Jyrin toimesta monia vuosia eteenpäin, jatkettiin klinikan toimintaa.

Kiitoksena asiakkaille sekä klinikan 30 juhlavuoden kunniaksi klinikan väki järjesti vuonna 2012 elokuussa avoimet ovet klinikan tiloissa. Ohjelmassa oli tietoiskuja nuoren hevosen valmennuksesta, asiantuntijan luento loishäädöstä, ontumatutkimus-, kiropraktiikka- sekä fysioterapia esitys sekä pientä naposteltavaa. Klinikan tiloissa oli lukuisia klinikan yhteistyökumppaneita edustamassa omia tuotteitaan, sekä myös klinikan nykyinen henkilökunta esittäytymässä. Satulansovituspalvelu yhteistyössä satulasepän, fysioterapeutin, ja satulan toimittajan toimesta oli kiireinen koko päivän.

Vuonna 2014 klinikan nimi muutetiin Hevosklinikka Anivetiksi vastaamaan paremmin asiantuntemustamme ja hevosiin keskittyvää eläinlääkintäpalveluamme, sillä samaan pihaan muutti myös pieneläinpuoli Koira-Kissaklinikka. Kauan hahmoteltu eläinhoitokeskus toteutui tarjoaen entistä laajemmat palvelut muun muassa laboratoriopalveluiden osalta hevosklinikan puolella ja laitteistoiden kuten muun muassa  tähystysleikkausvälineistöiden  yhteiskäytön.

Eläinlääketiede kehittyy ja tarjoaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia hevosten sairauden hoitoihin. Se on motivoinut ja motivoi myös jatkossa kehittymään ja tarjoamaan asiakkaille entistä monipuolisempaa palvelua.

 

cross