Raviraitti 45, 20380 TURKU
02 255 0001
Ma, ke ja to: 8-20. Ti ja pe: 8-16

Rannun kavioruhje

Rannu klinikkakäynnillä – Onni on hyvä yhteistyö eläinlääkärin ja kengittäjän välillä

Sympaattinen ja ystävällinen 8-vuotias eestinhevosruuna Rannapoiss eli Rannu tuotiin Hevosklinikka Anivetiin potkuhaavan takia. Hevonen oli toisen hevosen kanssa nahistellessaan potkaissut läpi vanerista ja vasemman takajalan ruunun alueella oli haava, johon oli jäänyt vaneria tiukasti kiinni.
Klinikalle tullessaan Rannu oli pirteä ja se käveli ontumatta. Tetanusrokote oli voimassa. Ell Minna Viitasaari rauhoitti Rannun ja teki takajalkaan keskikorkean johtopuudutuksen, jonka jälkeen haavaa tutkittiin tarkemmin. Ruunun alueella jalan ulkosivulla oli haavauma, jossa oli tiukasti vaneripaloja kiinni.

 
Haavan ympäristöstä ajettiin karvat ja haava puhdistettiin. Vanerin paloja poistettiin varovasti haavasta, mutta osa oli edelleen tiukasti kiinni ja ne alkoivat helposti murentua. Kengittäjä Mika Nurmi vuoli ja avasi kaviota tältä alueelta ja sai vanerin palat saatiin poistettua kokonaan. 
Onni onnettomuudessa oli, että vaurioalue oli onneksi pinnallinen ja vanerit olivat iskeytyneet ruunun alueelta sisäänpäin kavion suuntaisesti eikä syvemmälle. Haavaa ja kavioon tehtyä koloa huuhdelttiin vielä lisää ja siihen laitettiin betadineside.
 Kotiin Rannu sai antibiootti- ja kipulääkekuurin. Haava-alue ja kavion kolo suojataan päivittäin vaihdettavalla betadinesiteellä kunnes alue alkaa kuivua. Rannu saa oleilla muutaman päivän kuivassa sairastarhassa ja
tämän jälkeen palaillaan asteittain normaaliin liikuntaan ja elämään.
Pikaista paranemista mainiolle Rannulle! 
cross