Raviraitti 45, 20380 TURKU
02 255 0001
Ma, ke ja to: 8-20. Ti ja pe: 8-16

Cooper ja Mari

Anivetissa vieraili marraskuussa Suomen ensimmäinen aito mustangi, 6-vuotias ruuna Cooper’s Little Twist.
 
Hevonen saapui Suomeen syyskuussa ja pitkä kotimatka oli sujunut hyvin. Hevonen on kotiutunut erinomaisesti, mutta kelien viiletessä ja sateiden alkaessa Cooperille oli tullut hengitystieoireilua.
 
Syksy onkin tyypillinen aika monille hengitystiesairauksille. Cooper tuotiin Anivetiin tutkimuksiin. Hengitystieoireisille hevosille tehdään kliininen yleistutkimus, otetaan verinäytteet ja hengitystiet tähystetään. Verinäytteistä tarkastetaan tulehdusarvot ja tähystyksellä päästään arvioimaan hengitysteitä.
 

Yleensä tähystyksessä otetaan myös limanäyte, jonka solukuvan ja bakteerimäärityksen perusteella mietitään mahdollista lääkitystä. Näiden tutkimusten perusteella voidaan myös tarpeen mukaan harkita muita tutkimuksia.

 
Cooper oli klinikalla rauhallinen ja miellyttävä käsitellä. Se oli hyvässä kuntoluokassa. Sieraimissa oli vaaleaa limaa ja imusolmukkeet olivat hieman suurentuneet. Muuten yleistutkimus oli normaali eikä kuumetta ollut. Verinäytteissä tulehduksesta kertovien valkosolujen kokonaismäärä oli normaali, mutta niiden erittelylaskennassa oli pientä poikkeamaa. Hengitysteiden tähystyksessä kurkunpää oli siisti ja äänihuulten toiminta normaalia. Ilmapussien aukot olivat siistit. Keuhkoputkien haarautumiskohta oli siisti. Henkitorvessa oli pieni määrä vaaleaa limaa, josta otettiin näyte.

 
Kotona Cooper pidetään kävelyliikunnalla ja sille annetaan limaa irroittavaa lääkitystä. Limanäytetulosten valmistuttua päätetään jatkosta ja mahdollisesta muusta lääkityksestä tarpeen mukaan.
 
 
 
Koko Anivetin väki ihastui upeaan ja hienoluonteiseen Cooperiin! Toivotamme Marille ja Cooperille oikein hyvää yhteistä tulevaisuutta ja onnea tuleviin koitoksiin!
cross