Raviraitti 45, 20380 TURKU
02 255 0001
Ma, ke ja to: 8-20. Ti ja pe: 8-16

Laura Iire

Laura on tällä hetkellä vanhempain vapaalla

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2007 ja vuonna 2013 sain päätökseen pitkäaikaisen haaveeni eli eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot. Tästä saakka olen hoitanut sekä ihmisiä että eläimiä. Eläinpuolella asiakkaani koostuvat sekä koirista että hevosista.

Koirapuolen vastaanotolleni ovat tervetulleita niin leikkauksista toipuvat, ikääntyneet koirat kuin aktiiviset harrastekoiratkin. Terapiakäynnin aikana tutkin koiran liikettä, voimaa, liikkuvuutta sekä arvioin eläimen kiputilannetta. Pyrin antamaan aina koiran omistajalle kotiohjeet koiran kuntouttamiseen ja liikkumiseen. Tarpeen vaatiessa käytän kivunhoitona hierontaa, lihaskalvokäsittelyitä sekä fysikaalisia hoitoja kuten tns-sähköä tai laserhoitoa.

Hevoset hyötyvät fysioterapiasta siinä missä koiratkin. Jännevammojen kuntoutus, selkäkivut tai muut liikkumisen ongelmat ovat yleisiä syitä, hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Myös hevosten kohdalla arvioin hevosen liikkettä, lihastasapainoa sekä kiputilaa. Tarvittaessa arvioin myös varusteiden sopivuuden hevoselle. Myöskään hevoset ja heidän omistajansa eivät jää ilman kotiohjeita ja ne ovatkin olennainen osa onnistunutta kuntoutusta.

Olen lähes koko ikäni viettänyt vapaa-aikani koirien ja hevosten parissa. Tällä hetkellä itselläni on kaksi eläköityvää harrastekoiraa, jonka kanssa olen aktiivisesti kisannut valjakkourheilussa. Aikaisemman koirani kanssa tutuksi ovat tulleet myös agilitykentät sekä palveluskoiralajit.

Hevospuolella olen toiminut sekä ratsujen että ravureiden parissa. Oman hevoseni jouduin päästämään vihreämmille laidunmaille muutama vuosi sitten. Olen saanut uutta näkökulmaa hevosfysioterapiaan suorittamalla kengityksen perusopinnot Kiuruveden hevosopistolla vuonna 2011.

crossarrow-left